Renovatie portiekwoningen Tiengemetenbuurt afgerond

maart27

De renovatie van de oneven flat in de Geertruidenbergstraat is klaar, daarmee is het renovatieproject van de vier portiekflats in het zuiden van de Tiengemetenbuurt afgerond, het gaat om de flats in de Wagenbergstraat en de Geertruidenbergstraat met in totaal 128 woningen.

Dat de flats er nog staan is best bijzonder want jarenlang was het de bedoeling om ze af te breken en te vervangen door nieuwbouw. In het najaar van 2013 maakt Woonstad Rotterdam bekend dat de sloop wordt uitgesteld tot 2018. Dit betekent dat de flats vanaf dat moment nog vijf jaar mee moeten en om deze periode te overbruggen kregen de blokken in november/december 2013 een bescheiden opknapbeurt, vooral aan de buitenkant.

In juli 2017 heeft Woonstad Rotterdam een opmerkelijk besluit genomen: de vier flats worden toch niet gesloopt maar ingrijpend gerenoveerd! Uit een bouwkundig onderzoek is gebleken dat de fundering, de gevels en de vloeren nog in goede staat verkeren maar dat vooral de technische installaties versleten zijn. De renovatie begon in januari 2019 in de Wagenbergstraat en heeft dus iets meer dan twee jaar geduurd, de flats zijn zichtbaar opgeknapt en kunnen weer jaren mee.Geschreven door: Mario


27/03/2021

Geplaats in: , , [epvc_views]