Veel mensen staan niet stil bij het woord eenzaamheid, maar het is een groot begrip. Men durft vaak niet in zijn/haar eentje op stap te gaan. Misschien herken je dit zelf ook wel. Voor deze mensen is er een groep, gewoon in Charlois,  die regelmatig op stap gaat. Je ontmoet nieuwe mensen en doet tegelijkertijd wat leuks.  

Wat doet deze groep? Deze groep gaat regelmatig op stap. Minimaal 1 keer in de 2 weken komt de groep bij elkaar en gaan ze een dagje uit. De uitjes kunnen van alles zijn. Afgelopen keer is de groep naar een schapen scheer feest geweest bij de Kooi (zie foto’s).

Er wordt geprobeerd om de dagjes uit zo goedkoop mogelijk te houden, zodat het voor iedereen betaalbaar is. Drankjes op dagjes weg zijn wel voor eigen rekening. Voor de mensen die weinig te besteden hebben, wordt een Rotterdampas aangeraden. Je krijgt dan op een hoop dingen korting en met bepaalde activiteiten kun je zelfs 1 keer gratis naar toe / naar binnen. Dit werkt natuurlijk super voordelig als je met de groep een dagje weggaat. De pas is heel makkelijk aan te vragen bij Bibliotheek Rotterdam.

Kan ik mij aansluiten? Natuurlijk kan dat! Ben/voel je je eenzaam om wat voor reden dan ook en kom je uit Rotterdam, dan ben je hartstikke welkom om je aan te sluiten bij de groep. De groep is echt om mensen bij elkaar te brengen die vrienden zoeken om de eenzaamheid te lijf te gaan. Lid worden kan op Facebook via deze link: https://www.facebook.com/groups/647849415643177/

Sluit je je aan bij de groep, dan wordt verwacht dat je binnen 4 weken heb deelgenomen aan een activiteit. Mocht dit niet het geval zijn, wordt je eruit gezet. Zonder je eigen inzet om nieuwe mensen te leren kennen, kom je niet verder.

Het volgende uitje is op 16 juni  in het teken van vaderdag naar een bier brouwerij.

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen via eenzaamheidinrotterdam@hotmail.com of bezoek de website https://eenzaamheid-in-rotterdam.jimdosite.com 


Geschreven door: Patrice

28/05/2019

Geplaats in: , [epvc_views]