Simpel geld verdienen

Geld

Nu tijdens corona zitten we met zijn allen thuis en daarmee gebruiken we ook veel meer energie. Wat natuurlijk veel meer geld kost! De lichten staan meer aan, de verwarming staat vaker te loeien en waarschijnlijk zijn er mensen die stiekem ook wel wat langer douchen!

Daarom hebben we hier een paar goede tips, om zonder dat het veel inspanning kost, energie en daarmee ook geld te besparen. Mooi meegenomen toch?

  • trek opladers uit het stopcontact wanneer ze niet in gebruik zijn. Veel mensen laten hun (telefoon)opladers in het stopcontact zitten wanneer ze deze niet gebruiken, maar ook dan trekt de oplader energie
  • Ze apparaten uit in plaats van in standby. Zolang apparaten in standby staan, gebruiken ze nog steeds energie (het rode lampje!). Een makkelijke manier om dit te doen, is gebruik maken van een verlengsnoer met aan/uit knop. Klik het verlengsnoer uit en alles is meteen uitgeschakeld! Makkelijk verdiend!
  • Let op je pannetjes! Zorg er voor dat je kleine pannetjes alleen op kleine pitjes staan, want op grote pitjes gaat de warmte langs de pannetjes en duurt het zelfs alleen maar langer voordat het eten kookt in het pannetje
  • Let op dat verwarmingen in huis niet geblokkeerd worden/afgedekt zijn. Hierdoor gaat veel warmte verloren en slaat de verwarming later uit.
  • Ga je een paar dagen weg? Schakel dan je boiler uit! Scheelt een berg en het water is binnen een uurtje weer warm wanneer je hem weer aan zet
  • Laat kleding die je niet direct nodig hebt in de lucht drogen in plaats van in de wasdroger.
  • Schaf een waterbesparende (douche)kraan aan. Zo verbruik je veel minder water, maar word je nog steeds even nat!
  • Heb je nog gloeilampen in huis? Er wordt maar 15% van de energie die ze gebruiken omgezet in licht. De rest gaat verloren aan warmte! Led lampen zijn veel energiezuiniger en gaan ook nog eens veel langer mee!

Hebben jullie ook goede manieren om energie te besparen? Deel ze met ons en je medewijkbewoners! Zo maken we samen het leven een stukje goedkoper en wereld een klein beetje beter!

Geplaats in: [epvc_views]