Snapje wat je stuurt?

Online flirten. Dat kan heel leuk en spannend zijn. Maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Je bent je niet altijd bewust van wat er met online foto’s en filmpjes kan gebeuren.

Daarom start Rotterdam een online campagne die je laat nadenken over het online sturen van seksueel getinte berichten.

Praat erover
Word je gechanteerd met seksueel getinte foto’s of filmpjes? Is er iets gebeurd tegen je wil? Of maak je je zorgen over iemand uit je omgeving? Praat er online over met onze hulpverleners via de chat.

Je kunt (anoniem) chatten op:
maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 06.00 uur;
zaterdag en zondag van 21.00 tot 06.00 uur;
feestdagen van 21.00 tot 06.00 uur.

Bel 112 in geval van nood
Sexting is een vorm van internetseks. Je stuurt dan erotische berichtjes, filmpjes of foto’s naar elkaar. 42 procent van de jongeren in de regio Rotterdam heeft ervaring met sexting. Een op de drie jongeren (35 procent) hiervan heeft een negatieve ervaring met sexting gehad vergeleken met 28 procent landelijk. Er kunnen vervelende dingen gebeuren als je je kleren uittrekt voor de webcam of iemand een naaktfoto stuurt via sociale media. Anderen kunnen jouw foto’s en filmpjes doorsturen of zelfs op internet zetten, waar iedereen het kan zien.
Weet je bijvoorbeeld zeker met wie je de foto’s deelt? Kun je die persoon vertrouwen en houdt deze rekening met jouw privacy? Zelfs van foto’s die je op Snapchat zet, kan een screenshot worden gemaakt. Je kunt ook gechanteerd worden, dan moet je doen wat iemand zegt, anders zet deze de foto’s online. Word geen slachtoffer van sexting! Jij bepaalt wat je doet. Blijf daarom goed nadenken en luister naar je gevoel. Als je het niet vertrouwt, stop je.

 

Meer informatie lees je op: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/snapje-wat-je-stuurt/

 Geschreven door: Tim

01/10/2018