Supermarkt Koruna is open

februari28

Aan de Slinge 586 heeft supermarkt Komuna de deuren geopend, de ingang is versierd met een ballonnenhaag met rode en gele ballonnen. Komuna is een Oost-Europese supermarkt met een slijterij en verkoopt producten uit Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Letland en Rusland. De naam is te lezen op de brede band boven de ingang maar wie goed kijkt ziet dat er een letter ontbreekt.

Het pand waarin Komuna zit heeft een bijzondere geschiedenis. Het door architect R.D. van Andel ontworpen gebouw is in 1964 opgeleverd en heeft meteen vanaf het begin als bankkantoor gediend. Eerst de Amsterdamsche Bank, toen de AMRO Bank en daarna de ABN AMRO Bank. Deze laatste sloot de deuren op 19 september 2008, daarna is het pand een tijdje bewoond geweest door anti-kraakwachten. Van 2010 tot 2013 zat het Dieren Gezondheidscentrum er in, in de kelder was nog altijd de originele bankkluis met daarin honderden kleine kluisjes.
In 2017 is het pand van binnen grondig verbouwd tot een winkel met daarboven woningen, een jaar later opende hier een Poolse supermarkt met de naam Nasz Sklep (vertaling: Onze Winkel). Later veranderde de naam in Polo en die winkel zit nu een stukje verderop op de Slinge.Geschreven door: Mario

28/02/2021