Tijdelijke buslijn 709

juli18

Sinds gisteren rijden er RET-bussen met lijnnummer 709 met bestemming Hoogvliet metro over het Pendrechtse deel van de Slinge. Dit is een tijdelijke pendeldienst tussen de metrostations Slinge en Hoogvliet omdat de sporen tussen de stations Slinge en Tussenwater worden vervangen, metrolijn D rijdt alleen op het traject Rotterdam Centraal – Slinge. De bussen starten op de Zuiderparkweg aan de zijkant van het metrostation en rijden dan via de Slinge en de Groene Kruisweg richting Hoogvliet, in omgekeerde richting rijden de bussen via de Oldegaarde zodat ze meteen weer bij de beginhalte uit komen. De pendelbussen rijden ieder kwartier, in de spitsuren twee keer zo vaak. Het is niet voor het eerst dat er een tijdelijke lijn 709 door Pendrecht rijdt, in 2014 was dat om dezelfde reden als nu ook het geval.

De bussen met het ongewone lijnnummer stoppen vlakbij alle tussengelegen metrostations en rijden nog tot en met vrijdag 13 augustus, daarna rijdt metrolijn D weer de volledige route. Er is bewust voor gekozen om de werkzaamheden in de zomervakantie uit te voeren om de hinder voor het woon-werkverkeer zo veel mogelijk te beperken.

Reizigers vanuit Pendrecht naar Hoogvliet of Spijkenisse die niet van de pendelbus gebruik willen/kunnen maken kunnen omreizen via station Beurs, dit geldt in ieder geval voor wie een fiets wil meenemen want die zijn niet toegelaten in de bussen. Om extra reiskosten te voorkomen is het van belang om bij de overstap op station Beurs niet uit en weer in te checken maar via de verbindingsgang naar het andere perron te lopen, de looproute is in het station met gekleurde lijnen aangegeven.Geschreven door: Mario

18/07/2021