De eikenprocessierups is rondom Pendrecht in het Zuiderpark al opgedoken. Dat betekent dus effe extra opletten, want op irritatie en jeuk zit je niet te wachten. En op zwellingen aan je oog, en moeite met slikken al helemaal niet. Maar wat kan je nog meer doen, dan ze proberen te ontwijken en extra op te letten? En wat als ik in contact ben gekomen met zo’n eikenprocessierups? Lees verder.

Zorg ervoor dat je hals, benen en armen bedekt zijn. Nou is dit natuurlijk best vanzelfsprekend maar het helpt echt. Ga ook vooral niet op de grond zitten, en waarschuw kinderen hiervoor. En wees extra alert, vooral met al dat groen om ons heen.

OEPS, ik ben toch in contact gekomen met eikenprocessierupsen. Wat nu?
Hoewel je al te graag wilt krabben, doe het niet! Spoel de houd schoon en was de kleren. De klachten gaan vanzelf weer weg (na twee weken). In geval het heel ernstig is kan je natuurlijk altijd contact opnemen met jouw huisarts.

Als je deze kleine kriebels ergens signaleert in Pendrecht of omstreken, laat het ons weten via pendrecht@likejewijk.nl of stuur een privéberichtje via Facebook. Enneh, kijk ‘ie uit?Geschreven door: Lotte

02/07/2019