Tweede minibieb in Pendrecht

april25

Gistermiddag is in de Middelharnisstraat bij het gebouw van Seinpost Slinge een minibieb opgehangen, de tweede in de wijk. Bij de nieuwe minibieb zijn tevens twee bankjes neergezet met aan weerszijden een geveltuintje.

Een minibieb is een (al dan niet zelf gemaakt) afsluitbaar kastje in de openbare ruimte waar iedereen uit de wijk gratis boeken kan lenen, je mag het boek houden maar ook ruilen voor een ander boek of het later weer terug zetten. Minibiebs zijn de laatste jaren in opmars, ze bestaan al langer ten zuiden van Pendrecht (aan de Charloisse Lagedijk en aan de Smitshoekseweg) en anderhalve maand geleden kwam de eerste minibieb in de wijk aan de Wemeldingestraat. Omdat het niet voor iedereen duidelijk is wat de bedoeling is staat er vaak op het kastje het woord MINIBIEB en een korte toelichting, bijvoorbeeld: gratis lenen en ruilen.

Een minibieb is een zeer bescheiden vervanging van een “echte” bibliotheek die ook Pendrecht jarenlang heeft gehad. Eerst in de Middelharnishof, daarna in de Tiengemetenhof en tot slot in het nieuwe wijkgebouw Middelburgt. Op 29 november 2012 was deze voor het laatst open en daarmee kwam er een einde aan het Pendrechtse filiaal van de gemeentebibliotheek Rotterdam.

Leuk initiatief, dank voor het bericht Mario!Geschreven door: Mario

25/04/2021

Geplaats in: , [epvc_views]