Valse start voor coronaonderzoek in Charlois

januari30

Mario Bosch stuurde het volgende in: Afgelopen dinsdag is in het gebied Charlois het grote coronaonderzoek begonnen maar dat zal de meeste inwoners totaal zijn ontgaan, zeker voor wie geen internet heeft of geen krant leest. Er was sprake van dat alle bewoners een oproep en meer informatie zouden krijgen maar dat is dus niet gebeurd, velen vragen zich af of men uit eigen beweging naar een testlocatie moet gaan of dat de oproep afgewacht moet worden. De onduidelijkheid had als gevolg dat het op de testlocaties tot nu toe nog erg rustig is.

Twee andere tegenvallers zijn de sluiting van de testlocaties afgelopen woensdag en donderdag (uit voorzorg vanwege de eerdere avondklokrellen) en het nieuws dat bij de GGD persoonsgegevens zijn gelekt. Een politieke partij heeft over de hele gang van zaken schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Meer informatie van de GGD over het testprogramma in Charlois is te vinden op https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/nieuws/charlois waarin ook de bewonersbrief met de uitnodiging staat. Het onderzoek loopt tot en met 5 maart en met het gefaseerd versturen van de uitnodigingen wil men de bezoeken aan de testlocaties zo goed mogelijk spreiden over de hele periode.

Eén van de testlocaties is in de Zuiderkroon waarover in een eerder bericht te lezen is. Tegenover de ingangsdeur zijn om de anderhalve meter markeringen aangebracht zodat men in de wachtrij afstand van elkaar kan houden maar een rechte rij kan niet meer: precies op de lijn van de markeringen is een bouwcontainer neergezet.Geschreven door: Mario

30/01/2021

Geplaats in: [epvc_views]