Wilde bloemen rondom torensokkel

juli03

Op de hoek van de Sliedrechtstraat en de Krabbendijkestraat staat de sokkel waarop ooit de toren van de Christus Triomfatorkerk stond, rondom bloeien allerlei wilde planten en is daarmee een mooi voorbeeld van biodiversiteit.

Het kerkgebouw aan de Krabbendijkestraat was oorspronkelijk van de gereformeerde gemeente en is op 1 februari 1962 met een speciale dienst in gebruik genomen. Tegelijk met de kerk werd op de hoek van de Sliedrechtstraat en de Krabbendijkestraat een 25 meter hoge ijzeren kerktoren gebouwd maar als gevolg van een constructiefout was de toren al na 9 jaar zodanig doorgeroest dat deze op 7 juni 1971 gesloopt moest worden. Er is nooit een nieuwe toren voor teruggekomen maar de sokkel is tot op de dag van vandaag blijven staan.

In 1996 is de Triomfatorkerk aangekocht door de volle evangelische gemeente Het Zout der Aarde. Een jaar later wordt het orgel verkocht aan de Rehoboth United Reformed Church in Hamilton (Canada), omdat er nog een nieuwe kerk gebouwd moest worden kon het orgel pas in 2001 daar worden geplaatst. Het Zout der Aarde houdt nog steeds haar diensten in de Triomfatorkerk die aan de buitenkant na bijna 60 jaar nauwelijks is veranderd.Geschreven door: Mario

03/07/2021

Geplaats in: [epvc_views]