Word ook Professor aan de Pendrecht Universiteit!

De Pendrecht Universiteit is een bewonersuniversiteit voor de wijkbewoners van Pendrecht. Dat kunnen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen zijn. Er leven soms ideeën in de wijk waar de bewoners en de professionals graag met elkaar over zouden willen praten. De bewoners hebben vaak al oplossingen waar de professional mee verder kan. De bewoner is de professor en de professionals de studenten. Een greep uit de colleges die in het verleden gehouden zijn:

College Veilig: College Veilig was een college over de veiligheid in Pendrecht in de straten waar veel inbraken werden gepleegd.
 
Het Jongerencollege: Tijdens dit college gingen jongeren met de wijkagenten in gesprek en kwamen ze wat dichter bij elkaar.
 
College “Wat zouden we doen met een miljoen” is de grondslag geweest van de Kinderfaculteit.
 
Pendrecht gaat de markt op 2: College waarin ideeën voor de wijk met jongeren en volwassenen worden besproken.
 
College Lotte Stam-Beese: College waarin het leven en werk van de architect en grondlegger van de wijk Pendrecht Lotte Stam-Beese centraal stond.

Is er een onderwerp dat jou bezig blijft houden? Vraag dan een college aan en word ook een keer een professor! Neem contact op met Stichting Vitaal Pendrecht