Skip to content

Projecten

MediaLab

Het MediaLAB brengt jeugd in aanraking met alle facetten van het vloggen, filmen, monteren, voor én achter de camera. Het MediaLAB is een kinder media club dat samen met kinderen uit de wijk maatschappelijke thema’s in beeld brengt middels film en vlog. De jonge Rotterdammers zien hun eigen werk terug via het Buurtplatform in de wijk en in de klas.

 

Wat is het?

Jonge Rotterdammers kijken meer YouTube dan TV, hoe leuk is het om via het project MediaLAB dan zelf aan de slag te gaan als YouTube’r in je eigen wijk? Like je wijk bepaalt samen met de stakeholders sociaal maatschappelijke thema’s die actueel zijn in de wijk. Wij informeren en stimuleren jonge volgers en ouders via ons Rotterdams Buurtplatform via een oproep om zelf deel te nemen aan het project, waarna wij samen met hen gedurende 10 weken op basis van het onderwerp een film gaan maken in hun eigen wijk. Kinderen bepalen het script, staan voor de camera en erachter en helpen monteren tot aan de plaatsing op YouTube.

 

Dit project brengt jonge Rotterdammers in aanraking met sociaal maatschappelijke uitdagingen in de wijk zoals school, heel en veilig gerelateerd of eenzaamheid en participatie. Op jonge leeftijd werken we aan een bewustwording rond deze onderwerpen, op een speelse wijze. De kinderen zien na het project hun eigen werk met groot bereik in de wijk terug waardoor zij lokale helden kunnen worden. Naast het maatschappelijke, stimuleert dit project de kinderen om creatief en actief aan de slag te gaan.

 

Voor wie?

Voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar, afkomstig uit de wijken waar Like je wijk actief is.

Like Je Wijk-reporters