1e Jubileum Stichting Groen & Welzijn

212534401_341271977466332_2736137721113779350_n

We zijn jarig, deze week bestaan we 1 jaar.

In het eerste complete jaar hebben wij ruim 240 mensen mogen helpen met tuinonderhoud, klussen, schuldhulpbemiddeling, financiële hulp aanvragen én voedselbank aanvragen.

We zijn trots dat we zoveel vertrouwen hebben gekregen van zowel particulieren als van diverse woningbouw (Havensteder, Woonstad Rotterdam , Woonbron , Vestia ) en van de diverse wijkraden #vreewijk , #lombardijen #pendrecht #zuidwijk en #charlois van de gemeente Rotterdam .

We willen hierbij alle particulieren én bedrijven die ons financieel gesteund hebben bedanken. Wij hadden een idee, volgens ons een heel goed idee, en vooral een idee die voor de gemeente én voor de woningbouw geen geld kostte. Wij hebben een vaste groep vrijwilligers van 7 personen, en deze wordt af en toe aangevuld met mensen die ons assisteren bij grotere klussen. Wij spreken de wens uit dat ons idee verder uitgebreid kan worden en dat we nog meer mensen kunnen gaan helpen in de toekomst.

Ook willen wij Samen voor alle Kinderen , Nationaal Fonds Kinderhulp Jeugdfonds Sport & Cultuur , De voedselbank rotterdam medewerkers , Van den Bosse Bewindvoeringen heel hartelijk bedanken voor de fijne vertrouwensband en samenwerking.

Binnen onze stichting wordt niemand betaald, iedereen bij ons is vrijwilliger. Ook het bestuur krijgt geen vergoedingen. Omdat wij transparant willen zijn staat op onze website iedere drie maanden een financieel overzicht. Zo ziet iedereen hoe het geld wat binnen komt besteedt wordt voor onze stichting.
Wij zijn hiermee uniek in Rotterdam, er is geen stichting in Rotterdam die zoveel inzage geeft in de financiële huishouding.

Veel geld wordt er niet uitgegeven, het enige dat wij willen is dat onze vrijwilligers veilig werken, daarom hebben wij gekozen voor nieuw professioneel STIHL tuingereedschap op accu. Beter voor het milieu, maar ook voor onze vrijwilligers, want er is duidelijk minder geluidsoverlast. En dit gereedschap wordt ieder jaar onderhouden én gekeurd zodat we zeker weten dat alles veilig is.

Onze witte bedrijfsbus was geen gelukkige aankoop, deze bleek zo vervuilend te zijn dat we al na een half jaar afscheid hebben genomen. We rijden nu in onze Ford Focus. Een stationwagen die groot genoeg is voor het tuingereedschap én voor de soms smalle straten. Wij zijn er heel blij mee dat we deze hebben kunnen aanschaffen.

We zijn onze stichting begonnen met Crowdfunding én eigen geld. Daardoor is iedereen bij onze stichting zeer betrokken. Door Covid19 was het soms lastig voor ons, want we konden niet regelmatig gezellig samen komen. En dat hebben we gemist. Gelukkig kunnen we nu wat vaker bij elkaar komen en even gezellig wat drinken.

Hebben wij nog een droom/wens? Jazeker. We zouden graag een ‘eigen’ plekje willen hebben waar we ook mensen kunnen ontvangen. Maar we beseffen ook dat dat heel lastig is. Zeker in deze periode zijn panden heel duur, en juist omdat we alles zo goedkoop mogelijk willen houden hebben we er voorlopig voor gekozen om alles te laten zoals we nu werken. We gaan nu iedere maand met z’n allen iets drinken om lekker bij te praten.

Hoe gaan we het eerste jaar vieren? We hebben onze vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellige BBQ. Dit doen wij aanstaande zaterdag 10 juli. Onder het genot van een drankje gaan we er een leuke avond van maken.

Iedereen bedankt voor alle vertrouwen en op naar het 5 jarig bestaan!Geschreven door: Henk

stichting groen & welzijn
08/07/2021