CULTUURCAMPUS OP ZUID?

Zou het niet fantastisch zijn? Een nieuw, groot, iconisch gebouw op Rotterdam Zuid? Denk aan het formaat van Centraal Station, de Markthal of misschien wel ´t Guggenheim. Wat zou daar dan moeten gebeuren? Daar moeten kunst, cultuur, toerisme en hoger, vernieuwend onderwijs samenkomen. Samen vormen zij de CultuurCampus van Rotterdam. Theo Kemperman, Marco Pastors en Wilma Franchimon schreven een
advies voor dit plan. Vandaag (10 september 2019) is dit advies aan de gemeenteraad voorgelegd.

Meer cultuur en kunst in Zuid
Het gaat goed met Rotterdam. De stad groeit, en bij die groei hoort iets nieuws. Op het gebied van cultuur en hoger onderwijs heeft Zuid nog een flinke inhaalslag te maken. De CultuurCampus wordt een combinatie van kennis en cultuur in het hartje van Zuid. Het gebouw wordt een publiekstrekker, het zou jaarlijks 500 duizend bezoekers moeten trekken. Dit betekent meer werkgelegenheid en maakt het voor studenten en werkzoekenden aantrekkelijker om naar Zuid te komen.

Op de CultuurCampus is altijd leven. Er wordt gestudeerd, onderzocht, gemaakt en gepresenteerd. Het biedt verschillende studies en studeer plekken voor studenten. Op de CultuurCampus is straks plek voor 2.500 studenten. Met een dakterras en horeca is het een plek waar je mensen kunt ontmoeten. De CultuurCampus is vernieuwend voor bezoekers van binnen en buiten Rotterdam.

Het advies wordt gesteund door diverse cultuurinstellingen en onderwijsinstellingen (waaronder Erasmus Universiteit en TU Delft). De drie initiatiefnemers zijn klaar om hun handen uit de mouwen te steken. Dus waar wachten we nog op?

De stad groeit. Zuid verdient een inhaalslag. Rotterdam is toe aan een nieuw icoon. De locatie is nog niet bepaald. Er zijn drie mogelijke plekken genomineerd: Maashaven, Zuidplein en Charlois. Op welke van deze plekken in Zuid moet volgens jou de CultuurCampus komen?

Meer info over dit project lees je verder op https://www.rotterdam.nl/nieuws/cultuurcampus/

Rubrieken: ,