DE REGELTEGEL; WEG MET ZWERFVUIL

Jouw Rotterdamse spreuk op de Like je WijkRegelTegel”. Het kan NU en het moet, want normen & waarden, fatsoen en respect voor je buurt is niet vanzelfsprekend, helaas! Zwerfvuil is de irritatie in de buurt… Dussssss spreek je uit op onze “RegelTegel”, omdat alle kleine beetjes helpen.

Hoe? Tik je spreuk naar ons in een privé bericht of hieronder om onze wijk aan te spreken op mentaliteit, normen & waarden en gedrag, als het gaat om ZWERFVUIL, de beste spreukjes uit Vreewijk komen op ons tegeltje en delen we gezellig, enne… houdt het netjes he:)_

Welke Vreewijker heeft een boodschap voor vervuilers van onze mooie wijk, kort en passend op de “RegelTegel” van Like je Wijk?

We vragen jullie naar echte Rotterdamse varianten op het oeroude maar duidelijke “Doe gewoon, hou het schoon”. Waarom?

Mentaliteit! Daar gaat het om en niet met het koppie omlaag denken dat we er niets, maar dan ook niets tegen kunnen doen. Wij zullen in ieder geval vanuit Like je Wijk blijven vertellen en laten zien dat het ook anders kan, want uiteindelijk willen de meeste bewoners een schone, hele en veilige wijk!

Verder? Wij zijn er heel stellig in, richt je niet op de handhavers en alle gemeentelijke diensten. Die proberen te handhaven naar hun mogelijkheden, en ja in de ogen van de Rotterdammers is dat nooit genoeg. Maar zij zijn niet de veroorzakers van zwerfvuil, dat zijn gewoon mensen uit onze eigen buurt.

Wij van Like je Wijk hebben op z’n Rotterdams gezegd een pesthekel aan zwerfvuil. Sowieso aan situaties waar mensen normen en waarden laten varen en geen respect hebben voor andermans spullen, elkaar en de wijk.

DUS stuur je beste, fatsoenlijke, echt Rotterdamse regel over zwerfvuil, afval dumpen en troep als Rotterdamse wijsheid door via een privé berichtje op Facebook of per mail via Tanja@likejewijk.nl. Wie weet zie je jouw regel terug op een tegeltje op het Rotterdams Buurtplatform in Vreewijk.

 Geschreven door: Tanja

09/04/2019