Skip to content

Cursus ‘digisterker’

Bibliotheek Rotterdam start in februari weer met de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. Tijdens de cursus leren deelnemers hoe je een DigiD aanvraagt en hoe je deze kunt gebruiken. Daarnaast ontdekken ze welke informatie ze kunnen vinden op websites van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank of de Zorgverzekeraar. Cursisten krijgen veel tijd om te oefenen, bijvoorbeeld met het digitaal aanvragen van een toeslag of het maken van een afspraak. Privacy is gewaarborgd. Na afloop kun je zelf aan de slag met de e-overheid en krijg je een certificaat.

Om deel te nemen aan de cursus is enige vaardigheid in het werken met internet gewenst en is een redelijke kennis van de Nederlandse taal noodzakelijk.

De cursus duurt vier dagdelen van twee uur en wordt op vier achtereenvolgende woensdagochtenden gegeven in de vestiging Feijenoord (maart).

‘Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet’. De overheid gaat steeds meer digitaal. Dat heeft zo zijn voordelen. Het digitale aangifteformulier van de belasting is online al voor een groot deel ingevuld en een nieuw paspoort online aanvragen kan op ieder moment van de dag. Maar niet iedereen vindt het gebruik van deze digitale loketten even gemakkelijk.

Deze activiteit is bestemd voor:  senioren
Zijn er kosten verbonden aan dit evenement? Ja | €10,00
let op je kunt alleen pinnen!

Moet ik mij vooraf aanmelden? Ja
Op welke manier? Kijk voor exacte data en tijden en aanmelden op de Website van Bibliotheek Rotterdam (bit.ly/010digisterker) en in de Agenda Mediawijsheid (bit.ly/mediawijsagenda) of ga direct naar het online aanmeldformulier (bit.ly/digisterkerrotterdam).
John Valk
06-12778003
mediacoach@bibliotheek.rotterdam.nl
Uiterlijk aanmelden voor: 02/27/2019

Voor meer informatie over dit evenement kunt u contact opnemen met John Valk, bereikbaar via 06-12778003 / mediacoach@bibliotheek.rotterdam.nl

 

digisterkerbibliotheekfeijenoord1

 

Deze activiteit wordt georganiseerd door: Bibliotheek Rotterdam

 

Datum

14 aug 2019 - 04 sep 2019

Tijd

10:00 - 12:00

Locatie

Bilbiotheek Feijenoord
Categorie
QR Code
Scroll To Top