Film Wall-E bij PODIUM VREEWIJK in Het Witte Paard

Woensdagavond 24 maart wordt deze film vertoond.
Een tekenfilm…?!, denkt u. Maar Wall-E is veel meer dan dat. Het is een sciencefiction-sprookje over onze aarde in de toekomst, aan de hand van het leven van een aandoenlijk robotje. ‘Wall-E’ is bovendien prachtig getekend, een belevenis, zelfs voor mensen die eigenlijk niet van tekenfilms houden, of deze indelen bij de kinderfilms. Dat laatste is Wall-E zeker niet, al zullen de toeschouwers misschien van het robotje gaan houden, zoals kinderen houden van hun striphelden. Wall-E gaat over liefde, vriendschap, doorzettingsvermogen, samenwerking en (onmisbaar natuurlijk, in Tuindorp Vreewijk) over natuur en het behoud ervan.
Kom genieten van deze fascinerende en ontroerende film en de heerlijke maaltijd door Roos Marijn. Wij beloven u dat het geen astronautenvoedsel zal zijn!
Kaartjes: www.podiumvreewijk.nl

Titelheld Wall-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-class) is een kleine afvalverwerkingsrobot in de verre toekomst. Zevenhonderd jaar eerder verliet de mens de aarde, die onleefbaar was geworden door het afval dat al het leven onmogelijk maakte. Wall-E bleef destijds achter en is sindsdien puin blijven ruimen. Hij overleefde dankzij de muziek van de musical Hello, Dolly, door zijn vriendschap met een kakkerlak, zijn verzamelhobby en zijn vermogen tot zelfreparatie. Wall-E’s dagelijkse leventje krijgt ruimschoots aandacht in de woordeloze eerste twintig minuten van de film. Gedurende deze introductie zijn woorden volstrekt overbodig dankzij de aandacht voor bijzondere details, de prachtige animatie van de desolate, woestijnachtige wereld en door de vele visuele grappen.

Zwaar wordt die achterliggende boodschap van Wall-E nooit, dankzij diens aangename verpakking. De animatie van de woeste aardse landschappen tot aan de fantasierijke maatschappij in het ruimteschip is om van te smullen. Nergens is dat duidelijker dan bij de figuur van Wall-E, werkelijk een prachtvondst. De krakende en piepende roestbak is fantastisch vormgegeven, en charmeert met elke bout van zijn ouderwetse robotlichaam. Hoe is het mogelijk om je hart te sluiten voor deze combinatie van Charlie Chaplin, E.T. en R2-D2?
Naast de vormgeving van zowel beeld als geluid, de humor en de achterliggende boodschap bevat Wall-E ook een simpel maar ontroerend liefdesverhaal en een klassiek sciencefictionavontuur, vol verwijzingen naar genreklassiekers. Het totaalpakket is plezierig, innemend, onderhoudend en een van de fijnste bioscoopervaringen sinds Pixars vorige film. En uiteraard wordt Wall-E, zoals altijd bij Pixar, voorafgegaan door een korte film. Presto, over een goochelaar en zijn weerbarstige konijn, is een olijke ode aan het werk van Chuck Jones en soortgelijke cartoons als Tom & Jerry en een van Pixars beste shorts.
bron: filmtotaal.nlGeschreven door: Ferdinand


15/04/2019

Rubrieken: