Mevrouw M. Berkman-Kranendonk viert haar honderdste verjaardag coronaproof

OmaBerkman-100-ZeldaBonnet

Maria Berkman vierde zondag haar 100ste verjaardag! Ze woont al haar hele leven in Rotterdam Zuid en sinds 1956 in Vreewijk. Zondag 14 februari 2021 ‘s morgens was haar 73 jarige zoon Kees Berkman met zijn vrouw Sylvia de Visser buiten bezig ballonnen en vlaggetjes op te hangen. Dat zou gebruikt gaan worden als decor bij een flashmob later op de ochtend met de kinderen en kleinkinderen. Ze waren voor een optreden van 5 minuten naar Rotterdam gereden en alles op afstand van anderhalve meter. Ook klein- en achterkleinkinderen zorgden voor een aubade voor oma. Het was een komen en gaan.

De verjaardag van mevrouw Maria Berkman moest op een andere manier gevierd gaan worden vanwege corona. Maar het is de kinderen toch gelukt om haar een onvergetelijke dag te bezorgen.
De actie “ontplofte brievenbus” is gelukt, er zijn talloze kaarten en bossen bloemen gestuurd, een film met lieve verjaardag wensen, een boek met bladzijden vol met herinneringen. Iedereen en alles werkte mee.
Maria Berkman is altijd heel betrokken bij haar kinderen en kleinkinderen geweest. Het was tijdens de zoomparty dan ook heel druk met visite. Mevrouw Berkman kon haar ogen niet geloven bij het zien van zoveel familieleden, vrienden en kennissen; zelfs uit Canada waren er neven en nichten aanwezig. Alle Zoom-gasten kregen een traktatie van bakkerij Fröbel toegestuurd, compleet met -in totaal- 100 kaarsjes die op hetzelfde moment uitgeblazen werden (door oma).

Een geslaagd verjaardagsfeest in deze bijzondere tijd.

Foto’s van Zelda Bonnet: www.zeldabonnet.comGeschreven door: Judith


14/02/2021