Skip to content

Nieuwe straatverlichting voor Tuindorp Vreewijk getest

Tuindorp Vreewijk is een uniek stukje Rotterdam. Opgezet als een dorp biedt het zijn bewoners ruimte en een groene omgeving midden in Rotterdam. De gemeente Rotterdam is samen met bezig om de wijk het oude karakter terug te geven. Huizen worden gerenoveerd en de buitenruimte wordt aangepakt en volgens de oorspronkelijke stijl teruggebracht.

De gemeente Rotterdam vervangt de huidige straatverlichtingsarmaturen in Vreewijk om zo het karakteristieke straatbeeld van de wijk te herstellen. Hiervoor heeft de gemeente Rotterdam in samenwerking met een ontwerp gemaakt. Het nieuwe ontwerp is duurzamer door ledverlichting en vervangt in 2023 de straatverlichting in de Vreewijkse Valkeniersbuurt, Buurt 9 en de Linker Halve Vlieger.

Donderdagavond 14 mei is op de kade bij de Vertrekhal Oranjelijn in het concept-ontwerp van de gemeente Rotterdam getest. Met een slim prototype van Spark was het mogelijk om verschillende opties in hoogte en beglazing eenvoudig te evalueren en tot een definitief ontwerp te komen.

Scroll To Top