Samen moet weer normaal worden!

154049802_1365694013788732_7296994263550316193_o

De wereld is de laatste tijd (en ja, natuurlijk corona maar ook al daarvoor) verandert en OZC moet/wil daarop inspelen. Dus lees deze tekst aandachtig door om te kijken waar de mogelijkheden voor jou liggen. 

Het meeste gaat over na corona maar ook nu kun je al komen sporten (zie ps2). We zouden graag weer terug willen naar een club vol met mensen. En waarom zouden dat alleen korfballers moeten zijn? Ons binnenkort klimaat neutrale kantine en nieuwe veld kan gevuld worden met veel meer dan korfbal (win voor jou). Natuurlijk zijn we een korfbalclub, dus mocht je dat weer willen dan kan dat zeker. Mail ons en we zoeken of maken een geschikt team. Ken je nog anderen die dat ook willen, dan is een begin van het team al snel gemaakt. 

Vind je jezelf niet meer in staat om zaterdag wedstrijden te spelen, en dat kan natuurlijk verschillende redenen hebben, dan zijn er andere mogelijkheden. Zaterdag geen tijd, dan schrijven we een midweeks team in, competitie is op woensdagavond. Lekker toch? Je favo sport, een avond voor jezelf? Of we zijn nog steeds een zondagclub en kunnen dus zo weer een team inschrijven. Vind je jezelf niet meer in staat om wedstrijden te spelen dan is er ook iets als walking korfball. Alles zoals gewoon, je mag alleen niet rennen dus minder belastend voor je gewrichten waar je waarschijnlijk last van hebt. We zijn aan t onderzoeken of hier een competitie voor is of dat we dat zelf met andere clubs kunnen doen. Of misschien is er wel zoveel belangstelling dat we een interne competitie ervan kunnen maken. 

Ook een leuke optie is 35+ korfbal, een paar avonden per jaar een toernooivorm met wedstrijden van een kwartier. Kijk voor meer info hierover op https://www.knkv.nl/kennisbank/korfbalplus35/. Jan vd Meer heeft nu de leiding over de kombifit, elke maandag avond een andere beweegvorm en daarna heeft Bobbi de koffie en thee klaar. Kun je ook aan mee doen. Alleen trainen? Heette dat vroegah niet de trimclub? Rare naam, want klinkt als rondjes rennen, maar we kunnen het natuurlijk noemen zoals we willen. Een nieuwe optie is een G-team, misschien weet je daar iemand voor? 

En bij al deze opties hoor ik je denken; is er wel een plek voor mij? Is er wel een trainer? Wanneer, hoe laat is het? Wie zit er nog meer? Wat kost het? Het antwoord is simpel. Er is nog niks. We hebben het namelijk nog niet. Deze tekst is bedoeld om uit te vinden wat mensen willen en daarna gaan we dat organiseren, met jou of voor jou. Is er geen interesse, dan gaan we het namelijk niet doen. 

En we moeten ook af van de gedachtes; als die en die er (niet) is dan kom ik niet/wel. En zeker van de gedachte, er zal wel niemand komen dus ga ik ook maar niet. Als iedereen dat namelijk denkt komt er zeker niks van de grond. Dus kom in actie en stuur die mail met wat JIJ! zou willen en we zoeken of creëren een plek voor je! 

Maar eerder ging het over een club vol mensen, en dat is zeker niet alleen korfbal, het moet wel gezellig zijn he (nog meer win). We hebben natuurlijk ook de schaakclub en het OZC dartteam waar je bij aan kunt sluiten. Of mis je eigenlijk alleen de 3e helft? Dan sluit je toch alleen daarbij aan. Waarom niet? Omdat niemand anders dat doet? Klopt, de bar is erg leeg de laatste jaren maar laten we daar weer verandering in brengen. Gezellig! We hebben mooie nieuwe barkrukken en tafels. 

Die tafels kunnen ook gebruikt worden om op zaterdag een bakkie te komen doen, je weet nooit wie je tegenkomt om herinneringen mee op te halen of te maken. Of je kan er gaan zitten knutselen? Alleen, of met je knutselclub. En wie weet verkoop je die mooie kaart of sjaal wel aan iemand. Want waarom zou je nog steeds alleen thuis blijven zitten? Daar zijn we nu wel klaar mee. En er zijn nog veel meer ideeën die we uit kunnen voeren. Maar alleen bij voldoende belangstelling. 

Wat te denken van het schoonmaken en in gebruik nemen van de jeu-de-boules baan? Een wandelclub? Of toch een renclub? Een soort bootcampclub? Alleen noemen we het dan anders want dat klinkt gelijk zo heftig. Maar het moet iets zijn waarbij je beweegt op je eigen niveau. Een visclub? Zit er wel vis in de sloten om ons heen? Een basketbalclub? Die dingen op de parkeerplaats kunnen we ook best gebruiken. Een bakclub die taart verkoopt op zaterdag? Een -ik heb een ander goed idee-club? Alles om weer reuring te brengen op het OZC complex is goed. 

Heb je nu genoeg ideeën? Zin om weer iets te gaan doen? Neem contact op met OZC. Je kunt mailen naarwelkom@ozc-rotterdam.nlofsecretariaat@ozc-rotterdam.nl. Bel je liever? Dat kan natuurlijk ook. Bel Yvonne Sap 0629565205 of Danny Schipper(voorzitter) 0653111708. Samen vinden we een plek voor jou! Groeten van OZC!

 

PS: (klein)kinderen die willen korfballen of een goed idee hebben zijn ook welkom, zelfde mailadres om aan te melden. 

PS2: We zijn half februari weer begonnen met trainen voor jeugd maar ook senioren. 

Senioren tot 27 gaan vanaf nu met de A mee trainen maar ook ouder is weer bezig. Met tweetallen en met 1.5m regels kan er zelf getraind worden. Korfbal of iets anders. Daar kun je nu al mee beginnen!