Vraag om hulp of help een ander; LikeJeWijk Helpt!

LikeJeWijkHelpt

Heb je hulp nodig of kan jij iemand helpen in de wijk? Laat het weten via het WijkPlatform van LikeJeWijk in je eigen buurt. Dat kan namens je buurtorganisatie, buurtwinkel of restaurant maar ook gewoon vanuit jezelf. Biedt je hulp aan of vraag erom voor bijvoorbeeld een boodschapje, de hond uitlaten, vervoer, of simpel even voor een praatje.


Hoe het werkt:

1.     Download de LikeJeWijk App via: www.likejewijk.nl/onze-app of gaan naar de wijkwebsite in je wijk: www.likejewijk.nl

 

2.     Maak een bericht waarin je jouw hulp aanbiedt of je hulpvraag goed omschrijft, vergeet niet om erbij te vermelden o.v.v. LikeJeWijk Helpt!

 

3.     Voeg in beide gevallen het liefst een afbeelding van jezelf bij of je organisatie.

 

4.     Wij publiceren jouw bericht op de wijkwebsite en facebook in de wijk.

 

5.     Wijkbewoners kunnen reageren onder het facebook bericht en verder met elkaar contact opnemen. Doorverwijzen naar professionele organisaties of andere in de wijk kan ook!

 

6.     Heb je elkaar geholpen? Laat het dan zien, zodat we elkaar kunnen aansporen om je hulp aan te bieden aan iemand uit de wijk. 


Dus heb jij hulp nodig of kan jij hulp aanbieden? Laat het de wijk weten via het WijkPlatform van LikeJeWijk in je eigen wijk. Want hulp is dichterbij dan je denkt en is goud waard in deze periode. Kijk ook is op www.buurtbriefje.nl om kenbaar te maken dat je er bent voor andere in je straat, buurt of wijk. Maak gebruik van het printbare of het digitale buurtbriefje en de poster, en laat je buurt weten wat je kunt doen.

 

——————————-


BELANGRIJK! VEILIGHEID EN GEZONDHEID EERSTE PRIORITEIT BIJ BURENHULP

 

Help alleen als je zelf niet ziek bent en handel in contact altijd volgens het actuele advies en regels vanuit het RIVM en de overheid. Wees alert en denk om je eigen veiligheid en dat van anderen.

  • Bent u ziek of vraagt iemand om hulp die ziek is bel de dokter,
    u kunt wel helpen maar niet met het genezen van de ziekte.
  • Laat niemand binnen in huis die je niet kent en vertrouwt.
  • Als iemand boodschappen voor je doet geef contant geld, nooit je pinpas en/of code.
  • Wees alert op babbeltrucs, zelf maar ook op verdachte situaties in de straat.
  • Vertrouw je een situatie niet stop het contact en bel de politie via 0900-8844.
  • Is er een directe verdachte situatie bel 112.

    Veel mensen zijn thuis, de sociale controle in de straat is van groot belang. Maar ook online! Behandel elkaar met respect en fatsoen en help elkaar, zeker nu! Bij verdachte en/of criminele activiteiten bel altijd 112. Wij zijn niet aansprakelijk voor negatieve gevolgen van deze actie.