Ambachtsland in de lift met komst van eigentijdse speelvoorziening.

Hoofdfoto

Met de aanleg van de energy floor is een zichtbare stap gezet naar een upgrade van het winkelcentrum. Op 16 maart konden de eerste kinderen en enkele ouders op de vloer spelen. Er zijn namelijk een aantal spelen aan de vloer gekoppeld, wat de nodige “energie” vraagt van de spelers. Vooralsnog een hele toer om uit te vogelen hoe de spelen werken. Door springen en/of stappen veranderen de kleuren, maar wanneer speel je nou een spel succesvol?  In ieder geval kan je van een gewonnen spel spreken als de lichtjes groen kleuren of als er een explosie van licht vertoond wordt, a la een waterorgel.

Door Covid-19 regelgeving kon er helaas geen feestelijk gebeuren plaatsvinden, maar wellicht dat dit op een ander moment kan plaats vinden.

De vloer draagt ook bij aan de energievoorziening van het Huis van de Wijk. Want de zonnepanelen zorgen voor meer stroom dan nodig is om de spelletjes te spelen. Het teveel aan opgeslagen energie wordt teruggevoerd naar de energieaansluiting van het Huis van de Wijk. Onder de vloer ligt ook een data aansluiting om spelen via een Wifi verbinding te uploaden.

Al met al een hele mooie eigentijdse speelvoorziening met een duurzaam energie karakter.

Met de zomer peridode in het vooruitzicht, wordt er nu dus definitief een zichtbaar begin gemaakt met de upgrade van het plein. Over enkele maanden start Albert Heijn met zijn tijdelijke vestiging (die in 2022 omgezet zal worden naar een definitieve vestiging).

Neem daarbij ook de bloembakken en de gezellige Hanging Baskets, die weer terugkomen, samen met de prognose dat er weer normaal gewinkeld kan worden, dan kunnen we uitkijken naar een gezellig plein met toekomst.