Behoud hondenspeelplaats Nieuwemeer Zevenkamp!

UPDATE. De petitie is gestopt doordat er een gesprek op gang is gekomen met de gemeente. De gewaarborgde einddatum van januari 2021 is wel een feit, maar er zijn nog geen plannen tot opheffen. Vandaar dat de petitie vroegtijdig is gestopt.

De hondenspeeltuin Zevenkamp, op het voormalige voetbalveld van voetbalvereniging HION is in 2018 door de gemeente Rotterdam samen met de bewoners een hondenspeeltuin gecreëerd. De hondenspeeltuin (7000m2) is volledig omheind en heeft 3 toegangshekken waarvan een met dranger.

Het is een leuke plek waar honden lekker met elkaar kunnen rennen en ravotten. Behalve met elkaar, kunnen de honden zich er ook goed vermaken met speeltoestellen, een leuke manier om de band tussen hond en baas te versterken.

De gemeente Rotterdam heeft deze hondenspeeltuin gewaarborgd tot 2021 en helaas heeft de gemeente nu het besluit genomen de hondenspeeltuin per januari 2021 te sluiten.

De hondenbezitters gaan hierover in protest, aangezien er geen alternatieven in de buurt zijn voor honden die niet los kunnen lopen. Er is een petitie gestart die u kunt steunen.