Het nieuwe Ambachtsplein

1

Hoera, de inspanningen van gemeente en wijkcomité Zevenkamp worden nu tastbaar voor wat betreft de ontwikkeling van het Ambachtsplein. Albert Heijn gaat zich vestigen op het Ambachtsplein. Begin 2022 start de bouw van de nieuwe Albert Heijn. Het wijkcomité dat zich al tijden inspant voor de komst van een nieuwe supermarkt, is dan ook zeer verheugd. Alleen duurt dit nog wel een jaar, wat niet wenselijk is. Leegstand op deze plek (de voormalige COOP) is niet gewenst. Om dit op te lossen en om vertrouwen in de plannen te krijgen, heeft het wijkcomité voorgesteld of er niet alvast met een noodvoorziening gestart kon worden. En nogmaals HOERA, in juli gaat Albert Heijn met een kleine winkel van start.

 

 

Ook zal Albert Heijn invulling gaan geven aan een “social return” project. Dus naast het “gewone” rendement komt er ook een concrete sociale winst (return). Hierbij valt onder meer te denken aan sociale voorziening voor in de wijk en het creëren van arbeidsplaatsen voor hen die plotseling zonder werk zijn komen te zitten, of voor jongeren die nog aan een werkzame carrière moeten beginnen.

Omdat een nieuwe supermarkt niet voldoende is om het plein weer levendig en sfeervol te maken zal er ook een interactieve speelplek aangelegd worden. Dit in de vorm van een energyfloor (een vloer met sensoren erin die reageren op bewegingen).

Wil je meer informatie over de ontwikkeling van het plein, klik dan HIER . Veel vragen en antwoorden over de planning, realisering van het Ambachtsplein.

Voor de voedselbank Elly’s Place, die al verdwenen zou zijn zonder de inspanningen van het wijkcomité, veranderd er niets. Er is namelijk overeengekomen met de gemeente, dat Elly’s Place in het huidige pand kan blijven zitten tot aan de verbouwing begin 2022. De stichting Elly’s Place heeft dus nog een jaar om een andere locatie op te zoeken.

Wij zien met vol vertrouwen de ontwikkelingen van het Ambachtsplein (10.000m2 groot voor zo’n 40 units) tegemoet.