Wist u dat er in het Wollefoppenpark een heuse vleermuizengrot is? Mensen kunnen er niet in, maar voor onze gevlederde muizen is dit een echte hangplek. De grot is in juni 2008 gemaakt door Wollefoppengroen&Co en de stichting Orion, dit naar aanleiding van de verkiezing “Beste idee van Zevenkamp”.

De huiskamers van de vleermuizen zijn gemaakt in 4 putten die verbonden zijn met betonbuizen.

De vleermuizen leven in groepsverband en gaan in de loop van oktober tot december in winterslaap en duurt tot het voorjaar. Maar wie weet komen ze nog even volop in aktie op 31 oktober Halloween.

Mocht u een ziek exemplaar vinden, raak deze nooit met blote handen aan. Het hondsdolheidvirus kan namelijk bij deze diertjes voorkomen. Bij een ondeskundige benadering bijten ze uit zelfverdediging en ook de urine is gevaarlijk wanneer dit terecht komt in open wondjes.

Nu we door de Covid-19 regelgeving beperkt zijn in ons doen en laten, is het misschien een leuk idee om ze op te sporen en te kijken hoe ze jagen op insecten. En wees gerust, vleermuizen vliegen niet in je haren. Ze kunnen wel heel dicht bij je vliegen. Maar aanraken, dat doen ze nooit.