OP EN TOP ZEVENKAMPERS

1

In onze rubriek “Op en Top Zevenkampers”, de rubriek waar geslaagde, bijzondere en/of kanjers uit Zevenkampers een platform krijgen, worden dit keer Hans en Marieke in de schijnwerper gezet.

Hans en Marieke hebben elkaar ontmoet in het oude Noorden. Hans is daar geboren, Marieke kwam voor haar werk naar de grote stad. Nu wonen ze al ruim 28 jaar in Rotterdam Zevenkamp, waar ze 3 kinderen kregen.

Net als Hans en Marieke hebben de kinderen het in Zevenkamp naar hun zin. Toen ze klein waren konden ze volop met buurtkinderen buiten spelen in de gezamenlijke binnentuin. Speelgoed werd geleend bij “Uittiebuis” (Nu zitten er 2 scholen in het gebouw). Taka Tuka land was hun favoriete speeltuin en de kinderen bezochten graag een kindervoorstelling in het wijkcentrum (De Scheg). Alle drie gingen ze naar de Buskesschool. De jongens hebben jaren gevoetbald bij Xerxes DZB.

Hans fietst vijf dagen per week door onze wijk om de post van Post.Nl rond te brengen. Het is eigenlijk geen dag hetzelfde zegt hij. Tijdens het bezorgen spreken de mensen hem geregeld aan om de weg te vragen, want een postbezorger moet toch zeker wel weten waar die éne straat nu eigenlijk is. Ook de koetjes en kalfjes verhalen komen steevast voorbij. Met het winterse weer van afgelopen tijd zijn de mensen blij dat hun post gewoon bezorgd wordt. Vaak krijgt hij dan de welgemeende tip om toch maar vooral voorzichtig te zijn, ook krijgt hij regelmatig een kop koffie of thee aangeboden.  (tekst gaat verder onder de foto’s)

Marieke was groepsleerkracht, maar heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van creatieve activiteiten. Al tien jaar gaat ze met haar teken- en schildermaterialen naar verschillende basisscholen om kinderen te laten tekenen en schilderen. Zo bedenkt ze onder ander samen met ds. Jils Amesz van de Ontmoetingskerk creatieve lessen bij Bijbelverhalen voor kinderen van de Buskesschool.

Kinderen en volwassenen uit de omgeving komen bij Marieke thuis voor een gezellige, uitdagende les tekenen en schilderen. In de schoolvakanties laat Marieke de kinderen buiten knutselen. Veel kinderen kennen haar van de creatieve activiteiten op het Ambachtsplein. Vorige zomer was ze te vinden in het wijkpark tijdens Zomer kolderdagen 7kamp.

(Sint als voorbeeld bij de tekenles)

Als Marieke geen lessen voorbereidt tekent en schildert ze zelf. Bij haar verhalende schilderijen over koningin Caroline bedenkt ze samen met mede Zevenkampster en zangeres Carla Maljers voorstellingen voor kinderen tot 7 jaar. De voorstelling “Koningin Caroline en de Griezelbrug” speelden ze twee jaar geleden in huis van de wijk Zevenkamp op het Ambachtsplein. Het buurthuis waar ze vroeger met haar eigen kinderen graag een leuke voorstelling bezocht.

De website van Marieke is te vinden onder https://www.mjdekoning.nl