OP EN TOP ZEVENKAMPERS

Patricia 1

Deze keer een portret van Patricia in de rubriek OP EN TOP ZEVENKAMPERS.

Je zou bijna zeggen, wie kent haar niet. De goedlachse en één van de vriendelijkste kassières bij Dirk. Patricia is eigenlijk een import Zevenkamper, want haar wortels liggen in 020. (oké, we zullen het gewoon bij de naam benoemen, dus Amsterdam) Inmiddels woont Patricia aan een hofje in onze wijk Zevenkamp voor nu alweer bijna 18 jaar met veel plezier, samen met haar man en zoon. Daarnaast woont ook haar zwager Fred, waar zij de zorg over heeft, al gedurende 13 jaar bij haar. Het Amsterdamse karakter van Patricia sluit naadloos aan op het Rotterdamse. Het ons kent ons gevoel, samen met haar opgeruimde karakter en haar luisterend oor, maken haar een gewaardeerd persoon achter de kassa. En wanneer je nu denkt dat dit luisterend oor niet samengaat met bliksemse snelheid aan de kassa, dan heb je het mis. Want geen woorden maar daden zijn voor Patricia één en hetzelfde begrip.

Dirk van de Broek staat naast haar gezin centraal. Zij werkt 4 dagen in de week bij de grootgrutter. Wanneer Patricia niet werkt is zij regelmatig te vinden in het zwembad of is zij aan het wandelen. Hoewel deze activiteiten door de Covid-19 maatregelen op dit moment helaas niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Maar zodra het mogelijk is wordt dit weer opgepakt.  Daarnaast woont ze in een waar paleisje, gezellig en opgeruimd. Wekelijks wordt het contact met haar familie in Amsterdam per telefoon onderhouden om gezellig bij te beppen.

Het fijne aan de wijk vindt zij het groen, dat volop aanwezig is. Ook een enorm pluspunt vindt zij het zwembad midden in de wijk. Toch heeft Patricia wel een paar verbeterpunten voor Zevenkamp. Zo ziet zij graag meer ambachtelijke winkels op het Ambachtsplein en ook een winkelcentrum zonder leegstand. Zij heeft echter gelezen dat hieraan wordt gewerkt en heeft dan ook goede hoop dat hier verbetering in gaat komen.