OP EN TOP ZEVENKAMPERS

1

In onze rubriek “Op en Top Zevenkampers”, de rubriek waar kanjers uit Zevenkamp een platform krijgen, wordt ditmaal Corrie Brouwer in de schijnwerper gezet. Hoewel Corrie niet in onze wijk woont, heeft zij dagelijks te maken met Zevenkamp en wel in haar functie als wijkconciërge. Ik hoor jullie denken, wijkconciërge? Wat is dat?

Een wijkconciërge fungeert als de ogen en oren van de wijk. Het werk van Corrie ‘ligt’ op straat in haar wijk en zij weet wat er speelt. Zij is geen handhaver maar richt zich op gedragsverandering als dat nodig is.

Corrie is een herkenbare en aanwezige schakel tussen de gemeentelijke diensten en de bewoners van de Zevenkamp. Zij doet dit werk nu ongeveer 3 jaar. Terwijl zij al wel 25 jaar in dienst van de gemeente is, waarvoor zij een mooie bos ontving. Zij werkt vooral buiten en soms vanuit een bereikbare plek in de buurt, zoals de Alliantie aan het Ambachtsplein.

Door haar ervaring heeft Corrie nu een netwerk opgebouwd met korte lijntjes naar o.a handhaving, buurtwerk, en de wijkagenten. Eigenlijk is zij nu een wandelende 14010 (het informatienummer van de gemeente) Onlangs is Corrie geslaagd voor het VCA-diploma.

Belangrijke thema’s waar Corrie zich voor inzet zijn schoon, heel en veilig. Hiervoor legt zij contact met u en uw buurtbewoners, maar ook met bijvoorbeeld woningbouwcorporaties, politie, handhavers, gebiedsnetwerkers en andere partijen in uw buurt.

Corrie ontving laatst een compliment van onze burgemeester omdat een buurtbewoner de loftrompet over haar had gestoken.  Corrie is het best per mail te bereiken c.vansteendelaarbrouwer@rotterdam.nl  Vanzelfsprekend is zij ook aanspreekbaar op straat als u haar tegenkomt. Zij is duidelijk herkenbaar in haar blauwe jas of shirt met de tekst wijkconciërge, want buiten is van ons allemaal.