Toneelgroep Tatio speelt……even niet……

Groepsfoto 2018

 

Hoe het seizoen eindigde maart 2020.

9 maart 2020:

We hebben er zin in. Vanavond de eerste kledingdoorloop voor ons toneelstuk “Londen-Parijs”, waarvan de première op zaterdag, 21 maart zal plaatsvinden in LCC Romeynshof in Ommoord.

Alle kleding is compleet, het decor staat en we zijn tevreden over deze eerste doorloop.

Klaar voor de laatste en daarmee meteen generale repetitie op maandag, 16 maart.

16 maart 2020:

Nederland gaat in gedeeltelijke lockdown en dat betekent o.a. sluiting van de scholen, kinderopvang, horeca, maar ook van de bioscopen en theaters.

Dag première op 21 maart.

Wat nu te doen? Wanneer zouden we weer kunnen spelen? Oktober? December? Of…. even niet?

Toneelgroep Tatio is een amateur toneelvereniging uit Rotterdam-Zevenkamp en is opgericht in 1988 op initiatief van het jeugdwerk rondom de Ontmoetingskerk in Rotterdam-Zevenkamp, waar wij, de  spelers, normaliter ook nog steeds iedere maandagavond repeteren.

Tatio staat voor “Ten Alle Tijde In Oprichting”, een verwijzing naar de diverse samenstellingen waarin we sinds 1988 hebben gespeeld.

Aan de hand van verschillende regisseurs zijn we steeds meer gegroeid in ons toneelspel en als groep hebben we in de loop der jaren lief en leed gedeeld, wat ons tot een hechte groep heeft gesmeed.

Na afloop horen we dan ook regelmatig dat het plezier van de spelers op het podium er vanaf spat.

 Tatio speelt voornamelijk luchtig repertoire, zoals blijspelen en kluchten en onze voornaamste doelstelling is om ons publiek een plezierig middagje of avondje uit te bezorgen, waarin veel gelachen kan worden.

Daarnaast zijn we ons de laatste jaren ook wat meer gaan richten op een veel jeugdiger publiek: zo hebben we inmiddels al een aantal succesvolle Sinterklaas toneelstukken geschreven én gespeeld.

 Alleen….. nu even niet……

Want al meer dan een jaar zitten we op maandagavond thuis.

Al meer dan een jaar zien we elkaar alleen maar heel af en toe voor een kop koffie en/of een drankje, in de zomer, in de tuin, veilig op anderhalve meter afstand.

Maar zo langzamerhand staan we te popelen om weer het podium op te gaan, om weer met elkaar én voor publiek te spelen, net zoals overigens zoveel andere toneelgroepen in Nederland.

Wie weet…..

Misschien zien we elkaar na de zomer… bijvoorbeeld bij een Sinterklaasvoorstelling in november in LCC Romeynshof of bij één van onze andere voorstellingen in Huis van de Wijk Zevenkamp, LCC Romeynshof of elders.

 En wilt u, wil jij daarbij zijn?

Houdt dan vooral onze website in de gaten: www.tatio.jouwweb.nl of volg ons op Facebook: Toneelgroep TATIO Rotterdam.